Telefon: 031 132691 | E-post: tomas@fixorama.se

Kvalitetsinramningar

En inramning ska inte bara vara vacker och framhäva sitt konstverk, den ska också göras på rätt vis för att öka livslängden på konsten. Att ta väl hand om det vi ramar är för oss den viktigaste byggstenen i vårt arbete, genom att alltid använda material som gör inramningen åldersbeständig och bevaras. Hos oss får du vägledning både gällande det estetiska och det mest vårdande alternativen för dina konstverk.


Vi ramar in pappersverk, såsom akvareller, litografier, grafiska verk, foto, affischer etc. Vi spänner upp dukar på kilram och ramar in olje och akrylmålninhar med l-list eller traditionell list. Våra passepartouter är givetvis alltid syrafria och går att variera i utförande, mått och färg. Listerna är av trä och metall, där möjligheten till inramningar med distanslist för frilagda och upphöjda verk är många. Glasen vi använder är tavelglas samt reflexfritt museiglas av mycket god kvalitet som uv-skyddar konsten.

Leveranstid

I dagsläget brukar vår leveranstid variera mellan 2-3 veckor. Iramningar med kort varsel går ofta att lösa om vi båda är på plats i verkstaden.